Over YoFie

“Jij bezielt de yoga. Jij ademt yoga. Jij bent yoga.”

– Ilse Van Hevel

Het begin

Ik was zeventien toen ik mijn eerste yogales volgde. Een volledig nieuwe wereld ging open. Alsof ik eindelijk thuiskwam.

De oefeningen voelden aan als een liefdesbrief voor mijn lichaam, de yogamindset verruimde mijn bewustzijn en ik had me op alle vlakken (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel) nog nooit zo goed gevoeld. Eindelijk besefte ik dat ik goed genoeg was precies zoals ik op dat moment was.

En het is net vanuit die energie dat ik kon groeien en vooruit geraken – opnieuw op elk vlak in mijn leven.

De volgende stap

Toen ik in 2019 afgestudeerd was, had ik geen idee wat ik precies wou gaan doen.

Wat ik wél wist: eindelijk iets doen dat ik echt met heel mijn hart en ziel wou en niet meer een “logische” keuze maken volgens de normen van de maatschappij. Ik begon me te verdiepen in de spirituele wereld, volgde een opleiding tot yogadocente en maakte uiteindelijk van mijn passie mijn beroep – midden in de lockdown.

Via Facebook deelde ik motiverende tips, begeleide meditaties en inspirerende oefeningen.

©Jadeyoga.be

Mijn visie

Sinds 2021 geef ik ook fysieke lessen. De positieve impact op het welzijn van mensen die ik iedere dag opnieuw mag maken geeft me enorm veel voldoening.

Yoga voor mij betekent veel meer dan enkel oefeningen met als doel rustig worden. In yoga breng je de verbinding tussen je lichamen (je fysieke, mentale, emotionele lichaam en je spirituele lichamen) in harmonie.

Voor mij is yoga een manier om je bewustzijn te verruimen en anders in het leven te gaan staan. Het is een zeer moeilijke, confronterende en prachtige weg. Een weg van veel vallen en telkens opnieuw de moed vinden om door te zetten. Een weg vol uitdagingen naar de mooiste versie van jezelf.

Yoga is voor mij een manier van leven. Een manier om meer harmonie en liefde in jezelf te creëren en dan ook om de energie op deze mooie aarde harmonieuzer en liefdevoller te maken.

Waarom yoga met Sofie?

Yoga als levensstijl, als manier van zijn

De focus ligt in mijn lessen niet puur op oefeningen en het fysieke lichaam, maar op jij als mens in zijn geheel. Dat is wat yoga net zo interessant maakt: je werkt ook aan je mentaal lichaam, waardoor je je dan ook beter kan voelen. En door de spirituele insteek wordt je bewustzijn verruimd en kan je eenvoudige oefeningen ook toepassen in je dagelijkse leven, waardoor je levenskwaliteit verbetert.

Zachte aanpak

Ieder lichaam is verschillend en uniek. Het gaat er bij mij niet om hoe lenig je bent of hoe lang je je balans kan houden. Er is geen competitie, geen druk, geen ‘moeten’, geen nood om te presteren. Yoga is voor mij de weg naar zelfliefde, zelfacceptatie en innerlijke rust.

Transformatie

Mijn doel is om je mee te nemen naar een ‘andere wereld’, even weg van de maatschappij, weg van de drukte en de hectiek. Je leert weer contact maken met jouw ware kern, wie je vanbinnen echt bent. Die kern is pure rust en harmonie, vol vreugde en liefde. Jouw kern is onaantastbaar. En daarom voel je je ‘herboren’ na de les.