“Jij bent de enige met wie ik zo’n gesprekken voer. Praat jij vaker over zo’n dingen?”

Ik keek hem aan en vroeg me af wat er zo bijzonder was aan wat ik net had verteld. De invloed van de volle maan, de kracht van mindset, de onbewuste schaduwkanten van jezelf die je enkel in een andere persoon ziet. Oké, voor veel mensen wellicht niet de meest alledaagse en banale thema’s.

Net zoals veel hoogsensitieve personen verkies ik zo’n diepgaande gesprekken boven smalltalk. Persoonlijk vind ik niets interessanter dan alles wat je niet ziet, maar wel voelt. Kijk zonder gevoel naar iets of iemand en je voelt je afgesneden, alleen, eenzaam. Kijk daarentegen met gevoel en je voelt je met alles en iedereen verbonden.

Voor mij gaat er niets boven de connectie met de wereld die je niet kan zien, het bovennatuurlijke, het Universum, God, de onzichtbare wereld of hoe je het ook wilt noemen. De wereld die je voelt.

Ik geef echter graag toe dat ik wifiverbinding bijna even belangrijk vind. Zeker als je vrienden verspreid over het hele land wonen. Dan ben je toch blij dat je niet meer in het tijdperk leeft waarin je drie weken moet wachten op een postkaartje. Dankzij het overbruggen van tijd en ruimte stelt ook deze verbinding je in staat om het fysieke vlak te overstijgen en krijg je zelfs een zeker “superpowergevoel”: enkele simpele woorden en je kan je vriend in een ander land doen glimlachen en zijn dag verlichten.

En niet alleen mijn sociaal leven kan zo in stand gehouden worden, maar ook mijn werk en passie kan ik met quasi de hele wereld delen. Deze moderne verbinding geeft me namelijk de kans om duizenden mensen -die ik niet eens persoonlijk ken- te inspireren met yoga. Om een rustmomentje voor hen te creëren, zodat ze even kunnen ontsnappen aan de alledaagse beslommeringen, zodat ze alles weer in het juiste perspectief kunnen plaatsen. En dat alles vind ik een ongelooflijk privilege van deze eeuw, waarvoor ik ontzettend dankbaar ben.

Geef mij dus maar het beste van de twee werelden.

Want wat is mooier en geeft meer voldoening in het leven dan samen te werken met die onzichtbare krachten om op deze planeet iets concreet te verwezenlijken? Om een stukje hemel op aarde te creëren.

Check mijn creaties: Gratis Yoga YouTube

En mijn beste creaties: YoFie’s Videoshop