“Jij hebt geluk – jij kan alles doen wat je wil!”

Geluk?! Dat ik elke dag het leven leef dat ik wil, dat ik enorm veel voldoening haal uit mijn werk (dat niet aanvoelt als werk), dat ik met fantastische mensen in contact mag komen en dat ik gevoelens van vrijheid, vreugde, liefde en harmonie ervaar, heeft bitter weinig met geluk te maken.

Ik kan me de tijd niet meer voorstellen dat ik dezelfde opvatting over het leven had. De tijd waarin ik ook dacht dat alles van geluk afhangt en dat het leven gewoon “gebeurt”: dat de dingen je overkomen en dat je er niks aan kan doen. Ik had het gevoel dat ik niet leefde, maar geleefd werd. En af en toe voel je weerstand: je wilt de omstandigheden veranderen, je geraakt rusteloos en gefrustreerd, kwaad of geïrriteerd en je komt in opstand, met als gevolg dat je jezelf gewoon moe en verbitterd hebt gemaakt.

“Voor mij betekent yoga leiderschap”, zei een van mijn yogaleerkrachten eens. “Het betekent dat je de verantwoordelijkheid voor je eigen leven neemt en dus actief en bewust keuzes maakt door te bepalen wie en wat je in jouw leven wil.” Met andere woorden: in yoga word je je bewust. Bewust van jouw verantwoordelijkheid. Bewust van jouw potentieel. Bewust van jouw kracht. Bewust van jouw macht. En je leert je eigen leven vorm te geven door bewust te kiezen aan wie en wat je jouw energie wilt geven.

Ik vraag me nog steeds af waarom we zoiets belangrijks nooit op school geleerd hebben. In meer dan twintig jaar is er geen enkele leerkracht geweest die zei dat wij als mens de macht hebben om onze eigen realiteit te scheppen, om ons eigen leven vorm te geven, om onze dromen te manifesteren en om de wereld beter te maken.

Eenmaal je beseft dat je leven een blanco schilderdoek is en dat jij de penseel in eigen handen hebt, begint je geluk.

Ja, ik ben gelukkig en ja, ik hou van mijn leven. Iedere ochtend ben ik blij om aan een nieuwe dag te beginnen, om nieuwe kansen te krijgen, om beter te zijn dan ik gisteren was, om mijn eigen schilderij te creëren. Op dit moment leef ik het leven dat ik al lang wou. En het wordt elke dag alleen maar beter. Omdat ik daarvoor kies.

Dus ja, ik ben gelukkig en mijn leven vind ik fantastisch, maar dat geluk creëer ik wel zelf. Ik geloof dat iedereen in staat is om haar of zijn droomleven te leiden en dat iedereen dat ook verdient. Jouw leven, jouw keuze.

Ben jij er ook klaar voor om jouw eigen leven in handen te nemen en jouw beste leven te leiden?

Leer dan hier jouw droomleven manifesteren: Maanmeditaties